Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hroznový dezert

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 33765x
Hroznový dezert

Jednoduchý dezert z tvarohu, hroznového vína a cukrárskych piškót

vytlačiť recept Hroznový dezert
recept Hroznový dezert sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 kocky jemný tvaroh
5 lyžíc mlieko
100 g cukrárske piškóty
2 lyžice cukor krupica
1 lyžička citrónová kôra
400 g hroznové víno
2 ks bielok
2 balíčky vanilkový cukor

na ozdobu:

4 lyžičky smotanový koňak
4 ks cukrárske piškóty

Postup prípravy receptu

Cukrárske piškóty (sušienky) rozdrobíme, 4 lyžičky si ponecháme na ozdobu. Hrozno opláchneme a podľa veľkosti je buď rozkrojíme alebo ponecháme vcelku. Z bielkov a lyžice cukru vyšľaháme tuhý sneh. Tvaroh vymiešame dohladka, pridáme mlieko, lyžicu cukru, vanilkový cukor aj citrónovú kôru a premiešame. Ako posledný opatrne vmiešame sneh. Do pohárov dáme vrstvu krému, na ňu rozdelíme piškótovú posýpku, opäť vrstvu krému, na ňu guličky hrozna a poslednou vrstvou bude opäť tvarohový krém. Dezert ozdobíme dlhým piškótou, guličkami hrozna a posypeme piškótovým omrvinky. Pre dospelých môžeme dezert "oživiť" smotanovým koňakom.

Komentáre k receptu Hroznový dezert (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty