Hrozienkové placky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 65199x
Cesto na toto pečivo nie je pracné. Ale počítajte s tým, že ho pred pečením musíte nechať odpočinúť.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | maslo |
100 g | hrozienka |
100 g | prírodný cukor |
1 štipka | soľ |
2 ks | žĺtok |
300 g | hladká múka |
Postup prípravy receptu
Hrozienka umyjeme horúcou vodou, necháme odkvapkať a dobre osušíme. Do misy dáme zmäknuté maslo, zmiešame ich s cukrom, soľou, hrozienkami a žĺtky. Múku preosejeme na dosku, dáme do nej maslový krém a spracujeme cesto. Necháme ho jednu hodinu prikryté v chlade odpočinúť. Po hodine cesto krátko spracujeme, vyvaľkáme dva valčeky dlhé 30 cm a necháme opäť hodinu odpočinúť v chlade. Valčeky nožom pokrájame na 1 cm veľké placky. Na suché plechy pokladieme Hrozienkové placky tak, aby medzi nimi bolo pri pečení dosť miesta. Pri pečení sa trochu rozteč. Necháme je preto krátko v chlade stuhnúť.