Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hrozienkové placky

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64671x
Hrozienkové placky

Cesto na toto pečivo nie je pracné. Ale počítajte s tým, že ho pred pečením musíte nechať odpočinúť.

vytlačiť recept Hrozienkové placky
recept Hrozienkové placky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks žĺtok
300 g hladká múka
200 g maslo
100 g hrozienka
100 g prírodný cukor
1 štipka soľ

Postup prípravy receptu

Hrozienka umyjeme horúcou vodou, necháme odkvapkať a dobre osušíme. Do misy dáme zmäknuté maslo, zmiešame ich s cukrom, soľou, hrozienkami a žĺtky. Múku preosejeme na dosku, dáme do nej maslový krém a spracujeme cesto. Necháme ho jednu hodinu prikryté v chlade odpočinúť. Po hodine cesto krátko spracujeme, vyvaľkáme dva valčeky dlhé 30 cm a necháme opäť hodinu odpočinúť v chlade. Valčeky nožom pokrájame na 1 cm veľké placky. Na suché plechy pokladieme Hrozienkové placky tak, aby medzi nimi bolo pri pečení dosť miesta. Pri pečení sa trochu rozteč. Necháme je preto krátko v chlade stuhnúť.

Komentáre k receptu Hrozienkové placky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty