Hrozienkové jednohubky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 63028x
Syr, cesnak a hrozienka v rumu. To je kombinácia pre nátierku na dnešný večer. Ale pozor, patrila chutí ešte lepšie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | majonéza (100g) |
5 strúčikov | cesnak |
1 kelímok | tatárska omáčka (100g) |
4 lyžice | rum |
250 g | syr Primátor |
4 lyžice | hrozienka |
na potření: | |
maslo | |
príloha: | |
rožok |
Postup prípravy receptu
Hrozienka ponoríme do rumu a necháme ich "máčať". Syr nastrúhame na strúhadle nahrubo. Pridáme cesnak nastrúhaný najemno, majonézu aj tatarku a zamiešame. Potom pridáme odkvapkané hrozienka, premiešame a nátierku necháme v chladničke asi hodinu rozležet. Rožky nakrájame na kolieska a slabo je potrieme maslom. Na maslo v silnejšej vrstve natrieme nátierku. Hrozienok je dosť a tak ju nezabudneme dať na každú jednohubky.