Hrozienkové jablká
- múčniky
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 140705x
Recept na jednoduchý múčnik, ktorý sa pripravuje v rímskom hrnci. Jablká plnená zmesou z hrozienok, marmelády, orechov a rumu.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | vlašské orechy (sekané) |
4 ks | jablko |
rum | |
50 g | hrozienka |
4 lyžice | marmeláda |
jablková šťava alebo džús |
Postup prípravy receptu
Jablká umyjeme, osušíme. Z jabĺk odstránime jadrovníky, ale jablká nesmieme úplne prerezať. Budeme ich totiž plniť.
Hrozienka zmiešame s džemom, orechy a podľa chuti pridáme rum. Touto zmesou jablká naplníme.
Naplnená jablká naskladáme do pripraveného rímskeho hrnca, prilejeme trochu jablkovej šťavy alebo džúsu, priklopíme a pečieme približne 40 minút. Teplotu zvyšujeme až ku 200 ° C.
Jablká podávame teplá, preliata čokoládovou polevou a šľahačkou.
Foto: Profimedia.cz