Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hrozienkové jablká

  • múčniky
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 140705x
Hrozienkové jablká

Recept na jednoduchý múčnik, ktorý sa pripravuje v rímskom hrnci. Jablká plnená zmesou z hrozienok, marmelády, orechov a rumu.

vytlačiť recept Hrozienkové jablká
recept Hrozienkové jablká sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica vlašské orechy (sekané)
4 ks jablko
rum
50 g hrozienka
4 lyžice marmeláda
jablková šťava alebo džús

Postup prípravy receptu

Jablká umyjeme, osušíme. Z jabĺk odstránime jadrovníky, ale jablká nesmieme úplne prerezať. Budeme ich totiž plniť.

Hrozienka zmiešame s džemom, orechy a podľa chuti pridáme rum. Touto zmesou jablká naplníme.
Naplnená jablká naskladáme do pripraveného rímskeho hrnca, prilejeme trochu jablkovej šťavy alebo džúsu, priklopíme a pečieme približne 40 minút. Teplotu zvyšujeme až ku 200 ° C.

Jablká podávame teplá, preliata čokoládovou polevou a šľahačkou.

Foto: Profimedia.cz

Komentáre k receptu Hrozienkové jablká (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty