Hrniečkový smažák
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 223993x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | vajcia |
250 g | šunkovú salámu |
strúhanka na vysypanie | |
soľ | |
250 g | tvrdý syr |
maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Syr aj saláma nastrúhame na hrubom strúhadle. Vajíčka dôkladne rozšľaháme a osolíme. Hrnčeky vymažeme maslom a dobre vysypeme strúhankou. Na dno šálok dáme vrstvu syra, na ňu saláma, ten prelejeme 2,5 lyžicami rozšlehaného vajcia, opäť vrstvíme saláma a nakoniec syr. Hrnčeky naskladáme do vysokého pekáča, zalejeme vriacou vodou a dáme do maximálne rozpálenej rúry a 25 minút zapekáme. Podávame s tatarku a varenými zemiakmi s maslom.