Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hrniečkové knedle

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61267x
Hrniečkové knedle

Rýchla, nenáročná večera. Hrnečkové knedle jeme s kapustou.

vytlačiť recept Hrniečkové knedle
recept Hrniečkové knedle
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

2 ks vajcia
3 ks rožok
2 dl mlieko
250 g hrubá múka
200 g údené mäso

podľa potreby:

soľ
maslo na vymastenie

Postup prípravy receptu

Rožok a údené mäso alebo párok nakrájame na kocky. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. V mlieku rozšľaháme žĺtky, osolíme, pridáme rožok, múku a zmiešame. Potom pridáme údené mäso alebo párok, pažítku, petržlen a vmiešame sneh. Cestom na knedle plníme do vopred vymazaných hrnčekov maslom, asi do troch štvrtín hrnčeka. Potom dáme hrnečkové knedle do mikrovlnky asi na 63 ° C na 15 minút, alebo varíme nad vodným kúpeľom asi 30 minút. Hotové hrnečkové knedle vyklopíme, nakrájame a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Hrniečkové knedle (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt