Hrniečkové cuketové zemiakové placky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 64745x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hrnek | hladká múka |
3 hrnky | cuketa |
3 ks | vajcia |
1 hrnek | strúhanka |
podľa chuti: | |
1 lyžička | soľ |
3 strúčiky | cesnak |
1 lyžička | mleté čierne korenie |
1 - 2 lyžičiek | majorana |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Cuketu ošúpeme, nastrúhame nahrubo a odoberieme požadované množstvo. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Cuketu zmiešame s vajcami. Pridáme múku, strúhanku, soľ, korenie, cesnak a podľa chuti majoránku, ktorú rozhodne nešetríme. Cesto na hrníčkový Cuketové zemiakovú dôkladne premiešame. V panvici rozpálime olej az cesta smažíme zlatisté Cuketové zemiakové. Hotové Cuketové zemiakové skladáme na obrúsky, aby sme odsal prebytočný tuk. Cuketové zemiakové podávame podľa chuti. Hrníčkové Cuketové zemiakové podávame teplé i studené.