Hrniečková buchta s ovocím
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 74715x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | prášok do pečiva |
1/2 hrnku | olej |
1 hrnek | polohrubá múka |
1 hrnek | hladké múka |
1 hrnek | cukor krupica |
1 hrnek | mlieko |
1 ks | vajcia |
náplň: | |
1 ks | vanilkový cukor |
1 pohár | zavárané ovocie |
podľa potreby: | |
polohrubá múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
V mise miešame elektrickým šľahačom cukor, olej a vajcia asi 10 minút. Potom po troškách striedavo pridávame polohrubú aj hladkú múku (oboje zmiešame s práškom do pečiva) a mlieko. Premiešame a nalejeme na vymastený a polohrubú múkou vysypaný plech. Povrch cesta uhladíme a posypeme nakrájaným kompotovaným ovocím, ktoré sme si vopred obalil vo vanilkovom cukru. Ovocie možno použiť aj čerstvé - umyté a nadrobno nakrájané. Hrníčkovou buchtu s ovocím pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Na prípravu môžeme použiť i 3 dcl hrnček. Ak ako použijeme hroznové víno, použijeme aj hroznový oleja.