Hrniečková bábovka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 87605x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 lyžica | citrónová šťava |
1/2 hrnku | olej |
1/2 hrnku | cukor kryštál |
1 lyžica | rum |
2 hrnky | polohrubá múka |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
4 ks | vajcia |
1 ks | vanilkový cukor |
1/2 hrnku | mlieko |
poleva: | |
1 hrsť | kokos |
1 ks | čokoláda na varenie |
Postup prípravy receptu
Vymažeme a vysypeme Bábovkovú formu a dáme ju pred pečením do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 ° C. Zmiešame mlieko s rumom a citrónovou šťavou. Miesto rumu môžeme pridať griotky. Zmiešame múku s práškom do pečiva a soľou. V mise šľaháme vajcia s olejom, cukrom a vanilkovým cukrom asi 5 minút. Do vyšlehané hmoty po trochách striedavo pridávame múku a mlieko. Všetko vymiešame do hladkého cesta. Cesto na bábovku nalejeme do formy a pečieme v predhriatej rúre asi 45 minút. Upečenú hrníčkovou bábovku necháme chvíľku vychladnúť, než ju vyklopíme. Hrníčkovou bábovku prelejeme čokoládovou polevou a ozdobíme kokosom. Necháme ju stuhnúť, nakrájame a môžeme podávať.