Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hrnčekové žemľové knedle

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 14966x
Hrnčekové žemľové knedle

Jednoduchý hrníčkový recept na kysnuté žemľové knedle.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Hrnčekové žemľové knedle
recept Hrnčekové žemľové knedle
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

3 hrnky hrubá múka
4 štipky soľ
1 - 2 hrnků voda
1 ks rožok
1 ks vajcia
0,5 balíčku droždie

Postup prípravy receptu

Do misy vsypeme 3 hrnčeky hrubej múky. Pridáme 4 väčšie štipky soli, rozklepneme 1 vajíčko. Pridáme kvasnice rozmiešané v hrnčeku vlažnej vody a 1 pokrájaný rohlík alebo žemľu. Všetko zamiešame. Podľa potreby pridáme vlažnú vodu, aby sa cesto nelepil alebo nebolo sypké. Cesto v mise posypeme trochou múky, prikryjeme utierkou a dáme kysnúť na teplé miesto. Po nakynutí z cesta vytvarujeme 3 knedle. Prikryjeme je utierkou a necháme pár minút nakysnúť. Potom žemľové knedle varíme v osolenej vode 10 minút. Otočíme je a varíme ďalších 10 minút. Pozor, pri varení neodklápíme pokrievku, iba pri otočení knedlí. Hotové žemľové knedle vyberieme a poprepichujeme špajlí. Hrníčkové žemľové knedle nakrájame a môžeme servírovať. Podávame s hlavným jedlom podľa chuti.

Komentáre k receptu Hrnčekové žemľové knedle (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt