Hrnčeková Margot s kokosom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 4840x
Jednoduchá a rýchla buchta, keď nie je po ruke váha. Recept z čokolády Margot.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 lyžíc | olej |
3 hrnky | hladká múka |
1 - 2 lyžíc | kakao |
1 balíček | prášok do pečiva |
3 ks | vajcia (L) |
1 1/2 hrnku | cukor múčka |
1 1/2 hrnku | mlieko |
1 ks | čokoláda Margot |
na ozdobu: | |
1 - 2 hrstí | kokos |
na potření: | |
1 pohár | marmeláda |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Vychladenú čokoládu Margot nastrúhame na hrubom strúhadle. V mise vyšľaháme cukor, vajcia a olej. Potom postupne (striedavo) pridávame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva, prilejeme mlieko. Ako posledný do cesta vmiešame nastrúhanú čokoládu. Cesto nalejeme do vymasteného a vysypaného väčšieho plechu, povrch uhladíme a posypeme kokosom. Hrníčkovou buchtu Margot s kokosom vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 45 minút na 175 ° C. Špajlí vyskúšame, či sa cesto nelepí, okraje buchty odstúpi od plechu. Upečenú hrníčkovou buchtu Margot s kokosom necháme úplne vychladnúť, potom ju prokrojíme a premažte pikantné (Linecká, ríbezľová, šípková) marmeládou.