Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hríbová sekaná s tymianom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 2340x
Hríbová sekaná s tymianom

Recept na podarenú sekanou so sušenými hríbiky.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Hríbová sekaná s tymianom
recept Hríbová sekaná s tymianom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 hrsť sušené hríby
soľ
500 g zmes mletého mäsa
1 ks cibula
3 - 4 strúčikov cesnak
čerstvo pomleté korenie
2 ks vajcia
1 lyžička tymián

na potření:

harissa

Postup prípravy receptu

Olúpanú cibuľku a cesnak nakrájame nadrobno. Hríbiky hodinu vopred namočíme alebo použijeme čerstvé, tie vopred podusíme na masle. Mleté mäso, ľubovoľne namixované, premiešame s cibuľou, cesnakom, hubami, korením a vajcom. Podľa chuti osolíme a vytvarujeme bochník. Hríbový sekanou dáme piecť do rúry asi na 40 minút - na plechu alebo vo forme. Prvých zhruba 25 minút by mala byť sekaná prikrytá, potom odkryjeme, aby sme získali chrumkavú kôrku. Povrch sekané môžeme pred pečením potrieť harissa, ak ju máme po ruke. Hríbový sekanou s tymiánom podávame so zemiakovou kašou a sterilizované uhorky, tak chutí najlepšie.

Komentáre k receptu Hríbová sekaná s tymianom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty