Hríbová sekaná s tymianom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 2340x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hrsť | sušené hríby |
soľ | |
500 g | zmes mletého mäsa |
1 ks | cibula |
3 - 4 strúčikov | cesnak |
čerstvo pomleté korenie | |
2 ks | vajcia |
1 lyžička | tymián |
na potření: | |
harissa |
Postup prípravy receptu
Olúpanú cibuľku a cesnak nakrájame nadrobno. Hríbiky hodinu vopred namočíme alebo použijeme čerstvé, tie vopred podusíme na masle. Mleté mäso, ľubovoľne namixované, premiešame s cibuľou, cesnakom, hubami, korením a vajcom. Podľa chuti osolíme a vytvarujeme bochník. Hríbový sekanou dáme piecť do rúry asi na 40 minút - na plechu alebo vo forme. Prvých zhruba 25 minút by mala byť sekaná prikrytá, potom odkryjeme, aby sme získali chrumkavú kôrku. Povrch sekané môžeme pred pečením potrieť harissa, ak ju máme po ruke. Hríbový sekanou s tymiánom podávame so zemiakovou kašou a sterilizované uhorky, tak chutí najlepšie.