Hriatvo
- nápoje
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 82718x
Špecialita môjho otca. Pripravuje ju vždy na Vianoce, Nový rok, k večeru na Tri Kráľa a vždy, keď máme chuť. Výborne zahreje a lahodia jazyku. Len vyskúšajte!
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
náplň: | |
1 ks | pomaranč |
6 lyžíc | cukor |
1 l | vodka |
1 ks | citrón |
10 g | maslo |
1 lyžička | mletá škorica |
Postup prípravy receptu
Cukor rozpálime v panvici na karamel, pridáme kúsok masla a necháme rozpustiť. Z pomaranča vytlačíme šťavu az celého citróna nastrúhame kôru. Použijeme dobre umytý a odrhnutý citrón. Do rozpáleného cukru pridáme škoricu, šťavu z pomaranča a citrónovú kôru. Vlejeme celú vodku alebo lieh (najdôležitejšie fázy receptu) a necháme chvíľku povariť pod pokrievkou. Hriatvo prelejeme do termosky a podávame do spotrebovania.