Hrianky s horčicovými vajíčkami
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 130639x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
0,5 dl | mlieko |
olej na vyprážanie | |
1 ks | cibula |
maslo na smaženie | |
6 ks | vajcia |
4 lyžice | hrubozrnná horčica |
8 plátkov | celozrnný chlieb na hrianky |
na ozdobu: | |
bazalka | |
3 ks | paradajka |
zelená petržlenová vňať | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme, nadrobno nakrájame a orestujeme na rozohriatom masle. Vajíčka postupne rozklepneme do mlieka (smotany), pridáme horčicu, soľ, korenie a dobre vidličkou rozšľaháme. Nalejeme je na orestovanou cibuľu, zmiernime plameň a za stáleho miešania necháme stuhnúť. Krajčeky chleba opečieme na oleji (masti) ružova. Horúca horčičná vajíčka rozotrieme na hrianky, ozdobíme pokrájanými paradajkami a posypeme zelenými bylinkami. Hrianky s horčičným vajíčkami servírujeme najlepšie k horúcemu čaju a vôbec sa nemusíme obávať, že niečo zostane.