Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hrianky s fazuľovou zmesou

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60664x
Hrianky s fazuľovou zmesou

Neviete, čo pripraviť na večeru? Čo tak pripraviť zo zvyškov chleba hrianku s cesnakom a vylepšiť ju fazuľové zmesí?

vytlačiť recept Hrianky s fazuľovou zmesou
recept Hrianky s fazuľovou zmesou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 lyžice ostrý kečup
2 ks paradajka
3 strúčiky cesnak
1 konzerva fazuľa v slanom náleve
2 ks menšia cibuľa
2 lyžice olej
1/2 lyžičky provensálske korenie
1 ks paprika
4 ks starší chlieb
1 ks lahôdková cibuľka s vňaťou
250 g anglická slanina

na potření:

2 strúčiky cesnak

podľa chuti:

korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Slaninu nakrájame na tenké rezance. Použiť môžeme aj šunku alebo salámu. Cibuľu a cesnak ošúpeme, cibuľu rozpolíme a nakrájame na půlměsíčky, cesnak na tenké plátky. Umytú papriku na prúžky a paradajky na kúsky. Pokrájame slabo aj zelenú vňať z lahôdkovej cibuľky. Trochu ju dáme do zmesi, trochu si necháme na ozdobu. Na oleji opražíme dočervena slaninu, pridáme cesnak, cibuľu a ďalej smažíme, kým cibuľa dosklovita. Potom prisypeme papriku a ešte chvíľu smažíme. Pridáme paradajky, korenie, soľ. Spoločne prehrievajú, paradajky pustia šťavu. Nakoniec primiešame scedené fazule bez nálevu, ostrý kečup a za občasného premiešania dusíme asi 10 minút. V hriankovači alebo na panvici pripravíme hrianky, posolíme je az oboch strán potrieme silne cesnakom. Na každú hrianku navrstvíme fazuľové zmes, posypeme zelenou vňaťou z cibuľky alebo petržlenu a teplej podávame. Hrianky s fazuľové zmesou Zapíjame vínom alebo chladeným pivom.

Komentáre k receptu Hrianky s fazuľovou zmesou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty