Hrianky s fazuľovou zmesou
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 60664x
Neviete, čo pripraviť na večeru? Čo tak pripraviť zo zvyškov chleba hrianku s cesnakom a vylepšiť ju fazuľové zmesí?
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | ostrý kečup |
2 ks | paradajka |
3 strúčiky | cesnak |
1 konzerva | fazuľa v slanom náleve |
2 ks | menšia cibuľa |
2 lyžice | olej |
1/2 lyžičky | provensálske korenie |
1 ks | paprika |
4 ks | starší chlieb |
1 ks | lahôdková cibuľka s vňaťou |
250 g | anglická slanina |
na potření: | |
2 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Slaninu nakrájame na tenké rezance. Použiť môžeme aj šunku alebo salámu. Cibuľu a cesnak ošúpeme, cibuľu rozpolíme a nakrájame na půlměsíčky, cesnak na tenké plátky. Umytú papriku na prúžky a paradajky na kúsky. Pokrájame slabo aj zelenú vňať z lahôdkovej cibuľky. Trochu ju dáme do zmesi, trochu si necháme na ozdobu. Na oleji opražíme dočervena slaninu, pridáme cesnak, cibuľu a ďalej smažíme, kým cibuľa dosklovita. Potom prisypeme papriku a ešte chvíľu smažíme. Pridáme paradajky, korenie, soľ. Spoločne prehrievajú, paradajky pustia šťavu. Nakoniec primiešame scedené fazule bez nálevu, ostrý kečup a za občasného premiešania dusíme asi 10 minút. V hriankovači alebo na panvici pripravíme hrianky, posolíme je az oboch strán potrieme silne cesnakom. Na každú hrianku navrstvíme fazuľové zmes, posypeme zelenou vňaťou z cibuľky alebo petržlenu a teplej podávame. Hrianky s fazuľové zmesou Zapíjame vínom alebo chladeným pivom.