Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hrčky so zelerom

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25106x
Hrčky so zelerom

Vynikajúci samotnej len tak na boso.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Hrčky so zelerom
recept Hrčky so zelerom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

300 g hladká múka
1 lyžica fenikel
100 g syr
1 lyžička soľ
olivový olej
200 g zeler
1 kocka droždie
1 lyžica med
250 ml mlieko

na ozdobu:

1 lyžica hrubá morská soľ

Postup prípravy receptu

Do domácej pekárne nalejeme mlieko, rozdrobíme droždie, pridáme med a necháme vzísť kvások. Syr a zeler nastrúhame na jemné rezančeky. Oboje dáme do pekárne ku kvásku. Pridáme múku, soľ a zapneme program cesto. Môžeme pridať aj fenikel alebo iné korenie. Pekáreň zapneme na program cesto. Ak je cesto riedke, dáme viac múky, ak je tuhé, dáme mlieko. Po vykysnutí tvarujeme bochníky veľkosti pingpongovej loptičky a necháme na plechu nakysnúť. Bulk so zelerom potrieme olivovým olejom alebo masťou a posypeme soľou. Hrčky dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 ° C (elektrická) alebo 200 ° C (teplo vzduch) na 20 minút. Bulk so zelerom podávame podľa chuti alebo len samotnej.

Komentáre k receptu Hrčky so zelerom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty