Hrčky so zelerom
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 25106x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | hladká múka |
1 lyžica | fenikel |
100 g | syr |
1 lyžička | soľ |
olivový olej | |
200 g | zeler |
1 kocka | droždie |
1 lyžica | med |
250 ml | mlieko |
na ozdobu: | |
1 lyžica | hrubá morská soľ |
Postup prípravy receptu
Do domácej pekárne nalejeme mlieko, rozdrobíme droždie, pridáme med a necháme vzísť kvások. Syr a zeler nastrúhame na jemné rezančeky. Oboje dáme do pekárne ku kvásku. Pridáme múku, soľ a zapneme program cesto. Môžeme pridať aj fenikel alebo iné korenie. Pekáreň zapneme na program cesto. Ak je cesto riedke, dáme viac múky, ak je tuhé, dáme mlieko. Po vykysnutí tvarujeme bochníky veľkosti pingpongovej loptičky a necháme na plechu nakysnúť. Bulk so zelerom potrieme olivovým olejom alebo masťou a posypeme soľou. Hrčky dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 ° C (elektrická) alebo 200 ° C (teplo vzduch) na 20 minút. Bulk so zelerom podávame podľa chuti alebo len samotnej.