Hrčky plnené marmeládou
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 44508x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
480 g | hladká múka |
75 g | maslo |
25 g | čerstvé droždie |
200 ml | mlieko |
1 ks | vajcia |
3 lyžice | cukor krupica |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
na potření: | |
rozpustené maslo | |
náplň: | |
marmeláda |
Postup prípravy receptu
Mlieko zahrejeme na 37 ° C a rozpustíme v ňom droždie. Maslo a cukor vyšľaháme do hladkej peny. Pridáme vajcia, mlieko s droždím a prisypeme väčšinu múky. Vypracujeme cesto, ktoré by sa malo odlepovať od misy. Prikryjeme a necháme cca 20 minút kysnúť. Potom cesto vyklopíme na doske dosku a zapracujeme zvyšok múky. Vyvaľkáme na hrúbku asi 1 / 2 cm a vykrojíme kolieska. Doprostred každého kolieska nanesieme trochu marmelády. Okraje cesta spojíme a zatlačíme. Každú bulku položíme do papierového košíčka spojom nadol. Necháme ešte chvíľu kysnúť. Predhrejeme rúru na 250 ° C. Hrčky pečieme 5 - 7 minút v strednej časti rúry. Hotové hrčky plnené džemom potrieme rozohriatym maslom a posypeme práškovým cukrom.