Hrčky ciabatta s olivami
- prílohy
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 5862x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | olivový olej |
1 strúčik | cesnak |
2 lyžičky | sušené droždie |
210 ml | voda |
štipiek | cukor krupica |
400 g | hladká múka |
2 lyžičky | soľ |
1 hrsť | olivy |
Postup prípravy receptu
Do domácej pekárne dáme vodu, olej, múku, droždie, cukor a soľ. Pekáreň nastavíme na program CESTO - asi 1,5 hodiny. Po chvíli miesenia pridáme nasekané olivy a prelisovaný cesnak. Až je cesto vykysnuté, vyberieme si ho na dosku a rozdelíme na 12 kúskov. Niekedy robím aj 16, sú potom menšie. Z jednotlivých kúskov urobíme guľky, dáme ich na plech s papierom na pečenie a stlačíme, aby nám vznikli placky - asi 2 cm vysoké. Ciabatty prikryjeme utierkou a necháme ešte tak 15 minút kysnúť. Predtým, než ich dáme do rúry, potrieme ich mliekom a trochu posypeme hladkou múkou. Hrčky ciabatta s olivami pečieme na 180 - 200 ° C asi 15 - 20 minút. Miesto olív môžeme použiť aj nasekaná sušené paradajky. Bulk ciabatta s olivami podávame potrebné k červenému vínu.