Hrachová polievka s údeným mäsom
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 67288x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | varené údené mäso |
200 ml | smotana na varenie |
1 štipka | korenie |
150 g | hrách celý zelený |
150 g | sterilizovaný hrášok |
100 g | špenát mrazený |
1 ks | cibule veľká |
2 l | vody |
4 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
1 štipka | soľ |
1 hrsť | strúhaný syr |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Údené mäso nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Syr nastrúhame. V hrnci na miernom ohni opečieme údené mäso, ktoré vyberieme. Na Výpek vkladáme cibuľu, cesnak a orestujeme. Pridáme špenát, okoreníme a osolíme. Dusíme pod pokrievkou asi 5 minút. Potom prilejeme vodu a vsypeme hrach. Varíme na miernom ohni zakryté, asi 40 minút, kým hrach nezmäkne. Mírně prechladnuté polievku rozmixujeme. Vmiešame smotanu a vrátime do hrnca údené mäso, pridáme sterilizovaný hrášok a dochutíme soľou a korením. Prehrejeme, ale už nevaríme. Na tanieri posypeme každú porciu strúhaným syrom a zdobíme vetvičkou petržlenu.