Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hrachová polievka s údeným mäsom

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66012x
Hrachová polievka s údeným mäsom

Netradičné recept na sýtu Hrachovka s údeným mäsom, ktorú podávame s pečivom.

vytlačiť recept Hrachová polievka s údeným mäsom
recept Hrachová polievka s údeným mäsom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 g hrách celý zelený
150 g sterilizovaný hrášok
100 g špenát mrazený
1 ks cibule veľká
2 l vody
4 strúčiky cesnak
200 g varené údené mäso
200 ml smotana na varenie
1 štipka korenie

podľa chuti:

1 hrsť strúhaný syr
1 štipka soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Údené mäso nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Syr nastrúhame. V hrnci na miernom ohni opečieme údené mäso, ktoré vyberieme. Na Výpek vkladáme cibuľu, cesnak a orestujeme. Pridáme špenát, okoreníme a osolíme. Dusíme pod pokrievkou asi 5 minút. Potom prilejeme vodu a vsypeme hrach. Varíme na miernom ohni zakryté, asi 40 minút, kým hrach nezmäkne. Mírně prechladnuté polievku rozmixujeme. Vmiešame smotanu a vrátime do hrnca údené mäso, pridáme sterilizovaný hrášok a dochutíme soľou a korením. Prehrejeme, ale už nevaríme. Na tanieri posypeme každú porciu strúhaným syrom a zdobíme vetvičkou petržlenu.

Komentáre k receptu Hrachová polievka s údeným mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty