Hovädzie závitky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 54021x
Hovädzie plátky plnené zeleninou môžeme pripraviť na dva spôsoby. Pôvodnú verziu receptu - jemnejšia, podávame s knedľou. U pikantné prípravy volíme ako prílohu opečené zemiaky.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | plnotučná horčica |
1 ks | červená paprika |
3 ks | jarná cibuľka |
200 ml | smotana |
3 strúčiky | cesnak |
1 lyžica | hladká múka |
4 plátky | hovädzie zadné |
1 ks | cibula |
30 g | slanina |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Hovädzie plátky očistíme a tenko rozklepat. Slaninu nakrájame na malé kocky. Cesnak olúpeme, prelisujeme a premiešame s horčicou. Jarnú cibuľku nakrájame na jemné kolieska. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Papriku umyjeme, odstránime jadrovník a nakrájame na prúžky. Hovädzie plátky okoreníme az jednej strany potrieme zmesou horčice s cesnakom. Každý plátok pokladieme kockami slaniny, jarnou cibuľkou a prúžky papriky. Plátky zviniete do závitkov a spojíme špáradlami alebo niťou. Na oleji necháme speniť cibuľu, na ktoré závitky sprudka orestujeme. Podlejeme vývarom a udusíme domäkka. Podľa chuti prisolíme a připepříme. Šťavu zjemníme smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Ešte 5 minút povaríme a môžeme podávať. Vhodnou prílohou k hovädzím závitkům sú žemľové knedle. Recept môžeme obmeniť tak, že miesto plnotučnej horčice použijeme horčicu dijonskej. Pokrm bude ostrejší. Potom sú k hovädzím závitkům vhodnou prílohou opečené alebo americké zemiaky.