Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzie závitky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 54021x
Hovädzie závitky

Hovädzie plátky plnené zeleninou môžeme pripraviť na dva spôsoby. Pôvodnú verziu receptu - jemnejšia, podávame s knedľou. U pikantné prípravy volíme ako prílohu opečené zemiaky.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Hovädzie závitky
recept Hovädzie závitky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 lyžice plnotučná horčica
1 ks červená paprika
3 ks jarná cibuľka
200 ml smotana
3 strúčiky cesnak
1 lyžica hladká múka
4 plátky hovädzie zadné
1 ks cibula
30 g slanina

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej
vývar

Postup prípravy receptu

Hovädzie plátky očistíme a tenko rozklepat. Slaninu nakrájame na malé kocky. Cesnak olúpeme, prelisujeme a premiešame s horčicou. Jarnú cibuľku nakrájame na jemné kolieska. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Papriku umyjeme, odstránime jadrovník a nakrájame na prúžky. Hovädzie plátky okoreníme az jednej strany potrieme zmesou horčice s cesnakom. Každý plátok pokladieme kockami slaniny, jarnou cibuľkou a prúžky papriky. Plátky zviniete do závitkov a spojíme špáradlami alebo niťou. Na oleji necháme speniť cibuľu, na ktoré závitky sprudka orestujeme. Podlejeme vývarom a udusíme domäkka. Podľa chuti prisolíme a připepříme. Šťavu zjemníme smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Ešte 5 minút povaríme a môžeme podávať. Vhodnou prílohou k hovädzím závitkům sú žemľové knedle. Recept môžeme obmeniť tak, že miesto plnotučnej horčice použijeme horčicu dijonskej. Pokrm bude ostrejší. Potom sú k hovädzím závitkům vhodnou prílohou opečené alebo americké zemiaky.

Komentáre k receptu Hovädzie závitky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty