Hovädzie stehno na pive
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 136421x
Pokrm, ktorému sa u nás doma hovorí "chlapsky večera", ale chutí všetkým. Zapečené hovädzie na pive a množstve cibule.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 kg | hovädzie stehno |
3 ks | cibuľa (väčšia) |
plnotučná horčica | |
3 lyžice | olej |
100 g | anglická slanina |
podľa chuti: | |
tymián | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
1 hrnek | pivo svetlé |
Postup prípravy receptu
Cibuľa olúpeme a nakrájame na kolieska. Anglickú slaninu nakrájame na malé kocky a mäso na tenké rezance. Mäso nakrájame na plátky. Na panvici vyškvaříme slaninu, pridáme mäso, orestujeme, okoreníme, osolíme, podlejeme vodou a dusíme skoro domäkka. Do zapekacej misy dáme olej a striedavo skladáme vrstvy mäsa, posypeme tymiánom, potrieme horčicou, rozprestrieme plátky cibule. Posledná vrstvou je vždy cibule. Zalejeme pivom, dáme do rúry na 180 ° C a pečieme, kým cibuľa nezmäkne. Podávame s chlebom, alebo ryžou.