Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzie stehno na pive

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 135615x
Hovädzie stehno na pive

Pokrm, ktorému sa u nás doma hovorí "chlapsky večera", ale chutí všetkým. Zapečené hovädzie na pive a množstve cibule.

vytlačiť recept Hovädzie stehno na pive
recept Hovädzie stehno na pive sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 ks cibuľa (väčšia)
plnotučná horčica
3 lyžice olej
100 g anglická slanina
1/2 kg hovädzie stehno

podľa chuti:

1 hrnek pivo svetlé
tymián
soľ
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Cibuľa olúpeme a nakrájame na kolieska. Anglickú slaninu nakrájame na malé kocky a mäso na tenké rezance. Mäso nakrájame na plátky. Na panvici vyškvaříme slaninu, pridáme mäso, orestujeme, okoreníme, osolíme, podlejeme vodou a dusíme skoro domäkka. Do zapekacej misy dáme olej a striedavo skladáme vrstvy mäsa, posypeme tymiánom, potrieme horčicou, rozprestrieme plátky cibule. Posledná vrstvou je vždy cibule. Zalejeme pivom, dáme do rúry na 180 ° C a pečieme, kým cibuľa nezmäkne. Podávame s chlebom, alebo ryžou.

Komentáre k receptu Hovädzie stehno na pive (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty