Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzie srdce na slanine

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22351x
Hovädzie srdce na slanine

Tradičné a lacný pokrm z hovädzieho srdca, ktorý pripravujeme na slanine a podávame s dusenou ryžou.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Hovädzie srdce na slanine
recept Hovädzie srdce na slanine sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks veľká cibuľa
500 g hovädzie srdce
50 g slanina
1 strúčik cesnak

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

zeleninový vývar
olej
hladká múka

Postup prípravy receptu

Hovädzie srdce umyjeme, očistíme od blán a žiliek. Nakrájame na rovnomerné kocky, ktoré osolíme a okoreníme. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame na tenké plátky. Na malom množstve oleja necháme rozškvařit slaninu. Niekoľko ružových plátkov slaniny odložíme stranou na ozdobu. Potom vložíme nakrájanú cibuľu. Akonáhle zozlatne pridáme nakrájané mäso a všetko sprudka orestujeme. Teraz vmiešame nakrájaný strúčik cesnaku, podlejeme vývarom a za občasného podlievania vývarom dusíme pod pokrievkou domäkka. Šťavu necháme vysmahnout, zaprášime múkou a podlejeme vývarom. Podusíme asi 10 minút a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Dusené hovädzie srdce podávame s ryžou, zdobíme plátkom opečené slaniny a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Komentáre k receptu Hovädzie srdce na slanine (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty