Hovädzie srdce na slanine
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 22351x
Tradičné a lacný pokrm z hovädzieho srdca, ktorý pripravujeme na slanine a podávame s dusenou ryžou.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | veľká cibuľa |
500 g | hovädzie srdce |
50 g | slanina |
1 strúčik | cesnak |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
zeleninový vývar | |
olej | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Hovädzie srdce umyjeme, očistíme od blán a žiliek. Nakrájame na rovnomerné kocky, ktoré osolíme a okoreníme. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame na tenké plátky. Na malom množstve oleja necháme rozškvařit slaninu. Niekoľko ružových plátkov slaniny odložíme stranou na ozdobu. Potom vložíme nakrájanú cibuľu. Akonáhle zozlatne pridáme nakrájané mäso a všetko sprudka orestujeme. Teraz vmiešame nakrájaný strúčik cesnaku, podlejeme vývarom a za občasného podlievania vývarom dusíme pod pokrievkou domäkka. Šťavu necháme vysmahnout, zaprášime múkou a podlejeme vývarom. Podusíme asi 10 minút a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Dusené hovädzie srdce podávame s ryžou, zdobíme plátkom opečené slaniny a nasekanou petržlenovou vňaťou.