Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzie so šípkovou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62354x
Hovädzie so šípkovou omáčkou

Šípková nemusí byť len so zverou. Výborne chutí is hovädzím.

vytlačiť recept Hovädzie so šípkovou omáčkou
recept Hovädzie so šípkovou omáčkou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 dl olej
5 guličiek nové korenie
10 dkg slanina
1 ks veľká cibuľa
2 guličky jalovec
1 kg hovädzie zadné
2 lístky bobkový list
30 dkg koreňová zelenina

podľa chuti:

1 štipka korenie
1 štipka soľ
5 lyžíc šípková marmeláda
1 štipka cukor
1 ks citrón

podľa potreby:

hladká múka

Postup prípravy receptu

Koreňovú zeleninu nastrúhame, cibuľu nakrájame. Odblaníme mäso, môžeme prošpikovat slaninou. Osolíme, okoreníme, posypeme korením na zverinu. Dáme do hrnca s pripravenou zeleninou. Pridáme bobkový list, niekoľko guličiek nového korenia a 2-3 guličky jalovca. Pokvapkáme trochu citrónom, zo všetkých strán mäso obložíme zeleninou a pokvapkáme olejom. Takto pripravené mäso necháme v chladničke minimálne deň uležať. Druhý deň mäso očistíme od zeleniny a prudko opečieme zo všetkých stan na panvici na oleji. Opečené mäso vrátime späť do zeleniny. Na panvici, kde sme mäso opekali, nalejeme trochu vody alebo vývaru a necháme Výpek prevariť. Nalejeme na zeleninu, pridáme vodu alebo vývar, zakryjeme pokrievkou a dáme do rúry, kde dusíme mäso do mäkka. Počas pečenia mäso otáčame. Mäkké mäso vyberieme a udržujeme v teple. Zeleninu rozmixujeme alebo prepasírujeme, pridáme asi 5 lyžíc šípovej marmelády, osolíme, osladíme, pridáme vegetu, korenie a zahustíme hladkou múkou. Podávame s knedľou.

Komentáre k receptu Hovädzie so šípkovou omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty