Hovädzie s cibuľou
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 4282x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | zadné hovädzie |
150 g | cibula |
marináda: | |
1/2 lyžičky | olej |
1 lyžička | worchesterová omáčka |
1 lyžička | sójová omáčka |
podľa chuti: | |
mletý zázvor | |
mleté chilli | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Hovädzie nakrájame na kocky, dáme do misky, silne zasypeme mletým zázvorom a podľa chuti pridáme mleté chilli korenie, pridáme sójovú a worchestrovou omáčku a olej. Premiešame a necháme marinovať aspoň pol hodiny. Cibuľu nakrájame na prúžky, vložíme do hrnca do rozpáleného oleja. Keď začne zlátnout, pridáme mäso is marinádou, miešame, kým sa mäso nezatáhne. Potom prilejeme trochu vody a dusíme. Keď sa všetka voda vydusí, opäť trochu prilejeme a tento postup opakujeme až kým nie je mäso mäkké. Hovädzie s cibuľou podávame s ryžou.