Hovädzie plátky v hubovej omáčke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 73493x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 hrste | sušené huby |
3 dkg | cibula |
1 dl | biele víno |
500 g | hovädzie plátok |
masový bujón | |
100 g | kyslá smotana |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
1 - 2 lyžíc | hotová zápražka |
voda | |
olej |
Postup prípravy receptu
Sušené huby vopred namočíme asi do 1 - 2 dl studenej vody. Pripravíme si hovädzí vývar z 1kostky. Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Hovädzie plátky naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji necháme speniť cibuľu, pridáme plátky hovädzieho mäsa, ktoré orestujeme z oboch strán. Potom zmiernime teplotu a nádobu prikryjeme poličkou. Až mäso pustí vlastnú šťavu, pridáme huby aj s vodou a 1dl vína. Dusíme za občasného polievanie vývarom do zmäknutia. Mäso musí byť vo vývare ponorené. Mäkké roštenku vyberieme a omáčku zahustíme kyslou smotanou a podľa potreby hotovú zápražkou. Hovädzie plátky v hubové omáčke podávame s houskovým knedľou a zdobíme smotanou.