Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzie plátky v hubovej omáčke

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 73493x
Hovädzie plátky v hubovej omáčke

Jednoduchý recept pre milovníkov hubových omáčok. Táto je doplnená o smotanu.

vytlačiť recept Hovädzie plátky v hubovej omáčke
recept Hovädzie plátky v hubovej omáčke sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 hrste sušené huby
3 dkg cibula
1 dl biele víno
500 g hovädzie plátok
masový bujón
100 g kyslá smotana

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

1 - 2 lyžíc hotová zápražka
voda
olej

Postup prípravy receptu

Sušené huby vopred namočíme asi do 1 - 2 dl studenej vody. Pripravíme si hovädzí vývar z 1kostky. Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Hovädzie plátky naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji necháme speniť cibuľu, pridáme plátky hovädzieho mäsa, ktoré orestujeme z oboch strán. Potom zmiernime teplotu a nádobu prikryjeme poličkou. Až mäso pustí vlastnú šťavu, pridáme huby aj s vodou a 1dl vína. Dusíme za občasného polievanie vývarom do zmäknutia. Mäso musí byť vo vývare ponorené. Mäkké roštenku vyberieme a omáčku zahustíme kyslou smotanou a podľa potreby hotovú zápražkou. Hovädzie plátky v hubové omáčke podávame s houskovým knedľou a zdobíme smotanou.

Komentáre k receptu Hovädzie plátky v hubovej omáčke (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty