Hovädzie na cesnaku so šľahačkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 24715x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 - 3 lyžíc | Instantný zápražka |
3 lyžice | olivový olej |
0,5 l | smotana na šľahanie |
4 plátky | hovädzie z krku |
1 lyžička | hladká múka |
1 hrnček | hovädzí vývar z kocky |
1 palička | cesnak |
podľa chuti: | |
0,5 lyžičky | mleté čierne korenie |
0,5 lyžičky | soľ |
Postup prípravy receptu
Hovädzie plátky - z krku, zadného alebo sviečkovej podľa chuti - naklepeme, osolíme, okoreníme a zaprášime múkou. Hovädzie orestujeme na tuku, preložíme do pekáča alebo sklenenej misky. Výpek zriedime vývarom alebo vodou a dáme na mäso. Na mäso pridáme prelisovaný celú paličku cesnaku, zhruba na 4 - 6 porcií. Hovädzie na cesnaku dusíme domäkka a podľa potreby podlievame vývarom. Keď je mäso mäkké pridáme šľahačku. Pre koho je šľahačka tučná, použije podľa chuti sladkú alebo kyslú smotanu. Podľa potreby zahustíme zápražkou, môže byť instantné. Hovädzie na cesnaku so šľahačkou už len krátko prevaríme. Hovädzie na cesnaku so šľahačkou podávame s knedľou, halušky alebo cestovinami. Výborné sú halušky zo zmesi na slovenské halušky.