Hovädzie minútkové roládky z roštenky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 21872x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 plátky | hovädzie roštenky |
podľa chuti: | |
soľ | |
bazalkové pesto | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme, osušíme a okraje odrežeme. Potom mäso naklepeme na veľmi tenké plátky, ktoré potrieme z jednej strany olejom a bazalkovým pestom. Teraz si pripravíme potravinársku fóliu, na ktorú mäso preložíme tak, aby sa na okrajoch prekrývalo asi 1 cm. Pomocou tejto fólie zrolujeme mäso v roládu, ktorú ovážeme potravinárskym povrazom. Takto pripravené mäso prudko opekáme na oleji zo všetkých strán po 2 minútach. Potom teplotu zmiernime a roládku necháme ešte 2 minúty dopiecť. Odstránime povrázok a mäso šikmo nakrájame na plátky asi 1,5 cm hrubé. Hovädzie minutkovej roládky ochutené pestom majú hnedasté kôrku a stredu sú ružové, nie surové. Podávame je s zemiaky, hranolky a zeleninovými šalátmi.