Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzie mäso v paradajkovej omáčke

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 150648x
Hovädzie mäso v paradajkovej omáčke

Česká klasika na mnoho spôsobov. Aj tak by sa dal opísať recept na hovädzie mäso v paradajkovej omáčke.

vytlačiť recept Hovädzie mäso v paradajkovej omáčke
recept Hovädzie mäso v paradajkovej omáčke sa mi páči
(Recept sa páči celkom 33x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

7 guličiek nové korenie
2 - 3 lyžíc hladká múka
2 ks cibula
2 listy bobkový list
1,5 ks citrón
150 g paradajkový pretlak
1 kg hovädzie mäso zadné
1/2 lyžičky mletá škorica

podľa chuti:

mletý korenie
cukor
soľ
olej

Postup prípravy receptu

Hovädzie mäso očistíme a spolu s jednou olúpanú cibuľou, novým korením a bobkovým listom uvaríme domäkka. Vývar necháme vychladnúť. Druhou cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno. Na oleji ju speníme, pridáme pretlak, škoricu a chvíľu restujeme. Podlejeme zchladlým vývarom a pridáme polku odrhnutého citróna vcelku. Zvyšný citrón vytlačíme. V pohári vody rozmiešame hladkú múku a omáčku zahustíme. Povaríme asi štvrť hodiny. Hotovú omáčku rozmixujeme alebo precedíme cez jemné sitko. Podľa chuti rajskú omáčku osladíme, okyselíme citrónovou šťavou a dosolíme. Podávame s plátkami mäkkého hovädzieho as houskovým knedľou.

Komentáre k receptu Hovädzie mäso v paradajkovej omáčke (4 komentáre)

  • anna 04.January 2014 00:22

    idem vyskusat

  • vinco 21.December 2013 12:21

    je to super :) dakujem

  • lenka 05.May 2013 14:37

    tak a ide sa nato, tesim sa :) dufam ze to bude manzelovi chutit :*

  • Jana 29.August 2012 07:40

    super recept, idem variť :-) manžel paradajkovú omáčku miluje a ja som ho doteraz v tomto smere dosť zanedbávala :-)

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt