Hovädzie mäso v paradajkovej omáčke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 187424x
Česká klasika na mnoho spôsobov. Aj tak by sa dal opísať recept na hovädzie mäso v paradajkovej omáčke.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 - 3 lyžíc | hladká múka |
2 ks | cibula |
2 listy | bobkový list |
1,5 ks | citrón |
150 g | paradajkový pretlak |
1 kg | hovädzie mäso zadné |
1/2 lyžičky | mletá škorica |
7 guličiek | nové korenie |
podľa chuti: | |
soľ | |
olej | |
mletý korenie | |
cukor |
Postup prípravy receptu
Hovädzie mäso očistíme a spolu s jednou olúpanú cibuľou, novým korením a bobkovým listom uvaríme domäkka. Vývar necháme vychladnúť. Druhou cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno. Na oleji ju speníme, pridáme pretlak, škoricu a chvíľu restujeme. Podlejeme zchladlým vývarom a pridáme polku odrhnutého citróna vcelku. Zvyšný citrón vytlačíme. V pohári vody rozmiešame hladkú múku a omáčku zahustíme. Povaríme asi štvrť hodiny. Hotovú omáčku rozmixujeme alebo precedíme cez jemné sitko. Podľa chuti rajskú omáčku osladíme, okyselíme citrónovou šťavou a dosolíme. Podávame s plátkami mäkkého hovädzieho as houskovým knedľou.
Komentáre k receptu Hovädzie mäso v paradajkovej omáčke (18 komentárov)
-
VAS
14.March 2023 06:05
Get Passports, Visas, Driver's License, ID CARDS, Marriage certificates, Diplomas, Birth Certificates, Credit cards, Utility bills, Social Security cards, Resident permits, Death certificates, Banknotes dollar / euro Pounds We are a team of professionals with many years of experience in producing fake passports and other identity documents, best quality producers of fake documents. With more than 10 million documents circulating in the world. Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762
-
Daniela
20.May 2019 13:52
Vyskúšané, vynikajúci recept, zaujímavé spojenie škorice a citrónu. Pekná farba i vôňa. Jediné čo som zmenila je pomer paradajkového pretlaku, dala som 500g, 150g mi príde veľmi málo. Tým pádom menej citrónu, nie jeden a pol citronu ale len jeden. Inak PERFEKT!
-
Daniela
20.May 2019 13:25
Vyskúšané, vynikajúci recept, zaujímavé spojenie škorice a citrónu. Pekná farba i vôňa. Jediné čo som zmenila je pomer paradajkového pretlaku, dala som 500g, 150g mi príde veľmi málo. Tým pádom menej citrónu, nie jeden a pol citronu ale len jeden. Inak PERFEKT!
-
Daniela
20.May 2019 13:21
Navarila a úspešne všetko popapané. Tento recept vrelo odporúčam, zaujímavá kombinácia citrónu a škorice, dodali jedlu vyváženú chuť a peknú vôňu.
-
majka
25.August 2018 15:37
je fantastická,už sme ju varili veľa krát super recept
-
jana
05.May 2016 14:57
tak idem to vzskusat
-
jana
05.May 2016 14:56
super super idem to vyskusat
-
Hana
16.April 2016 17:32
Je to velmi dobre
-
ed
07.October 2015 14:45
Varenie.sk na Facebooku Varenie.sk - vaše recepty online prihlásenie Facebookom Prihlásenie Hlavná stránka / Hovädzie mäso v paradajkovej omáčke recept Hovädzie mäso v paradajkovej omáčke hlavné chody česká kuchyňa doba prípravy: 120min. recept zobrazen: 155778x Hovädzie mäso v paradajkovej omáčke Česká klasika na mnoho spôsobov. Aj tak by sa dal opísať recept na hovädzie mäso v paradajkovej omáčke. vytlačiť recept Hovädzie mäso v paradajkovej omáčke recept Hovädzie mäso v paradajkovej omáčke sa mi páči (Recept sa páči celkom 38x) 7 komentárov Uložiť recept do mojej kuchárky je nutné prihlásenie Ingrediencie 2 - 3 lyžíc hladká múka 2 ks cibula 2 listy bobkový list 1,5 ks citrón 150 g paradajkový pretlak 1 kg hovädzie mäso zadné 1/2 lyžičky mletá škorica 7 guličiek nové korenie podľa chuti: soľ olej mletý korenie cukor Postup prípravy receptu Hovädzie mäso očistíme a spolu s jednou olúpanú cibuľou, novým korením a bobkovým listom uvaríme domäkka. Vývar necháme vychladnúť. Druhou cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno. Na oleji ju speníme, pridáme pretlak, škoricu a chvíľu restujeme. Podlejeme zchladlým vývarom a pridáme polku odrhnutého citróna vcelku. Zvyšný citrón vytlačíme. V pohári vody rozmiešame hladkú múku a omáčku zahustíme. Povaríme asi štvrť hodiny. Hotovú omáčku rozmixujeme alebo precedíme cez jemné sitko. Podľa chuti rajskú omáčku osladíme, okyselíme citrónovou šťavou a dosolíme. Podávame s plátkami mäkkého hovädzieho as houskovým knedľou. Reklamy Google Domoss Outlet kúpeľne Najväčší výpredaj sanity. Až 70% zľavy na kúpeľne. www.outlet-kupelne.sk Schudnutie raz a navždy. Zbavte sa prebytočných kilogramov už posledný krát.17-ročné výsledky. www.uprava-vahy.eu Komentáre k receptu Hovädzie mäso v paradajkovej omáčke (7 komentárov) maria 14.April 2015 15:24 vyskusam potom napisem pavlinka 10.March 2015 12:32 nic Andrea 19.November 2014 15:38 práve som dorobila omáčku podla Vás a je fantastická, dakujem receptík si píšem do knižky :) anna 04.January 2014 00:22 idem vyskusat vinco 21.December 2013 12:21 je to super :) dakujem lenka 05.May 2013 14:37 tak a ide sa nato, tesim sa :) dufam ze to bude manzelovi chutit :* Jana 29.August 2012 07:40 super recept, idem variť :-) manžel paradajkovú omáčku miluje a ja som ho doteraz v tomto smere dosť zanedbávala :-) zavrieť reklamu zavrieť reklamu Ďalšie recepty na hlavné chody Lekvérové taštičky zo zemiakov Lekvérové taštičky zo zemiakov Zemiakové placky jedna radosťZemiakové placky jedna radosť Pečená morčacia pečeň Pečená morčacia pečeň Kuracie medailóniky v cestíčku Kuracie medailóniky v cestíčku Zapečené rybie filé s paradajkamiZapečené rybie filé s paradajkami © Varenie.sk 2015 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt
-
ed
07.October 2015 14:44
toto je windows 10: Hovädzie mäso v paradajkovej omáčke
-
ed
07.October 2015 14:43
windows 10
-
maria
14.April 2015 15:24
vyskusam potom napisem
-
pavlinka
10.March 2015 12:32
nic
-
Andrea
19.November 2014 15:38
práve som dorobila omáčku podla Vás a je fantastická, dakujem receptík si píšem do knižky :)
-
anna
04.January 2014 00:22
idem vyskusat
-
vinco
21.December 2013 12:21
je to super :) dakujem
-
lenka
05.May 2013 14:37
tak a ide sa nato, tesim sa :) dufam ze to bude manzelovi chutit :*
-
Jana
29.August 2012 07:40
super recept, idem variť :-) manžel paradajkovú omáčku miluje a ja som ho doteraz v tomto smere dosť zanedbávala :-)