Hovädzie mäso s mrkvou a kalerábom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 3551x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | kaleráb |
100 g | hrasok |
0,25 l | zeleninový vývar |
rastlinný olej | |
200 g | Mrkva |
400 g | hovädzie mäso |
200 g | pór |
podľa chuti: | |
čerstvá pažítka | |
soľ | |
0,25 l | biely jogurt |
1-2 strúčikov | cesnak |
Postup prípravy receptu
Očistené a umyté hovädzie mäso nakrájame na tenšie rezance, ktoré za stáleho miešania opražíme na rozohriatom rastlinnom oleji. Osmahnuté mäso osolíme, pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, očistené a na hrubom strúhadle mladé kaleráby, očistený mladý pór nakrájaný na kolieska, vylúpané čerstvý alebo sterilizovaný hrášok . Premiešame a krátko osmažíme. Potom podlejeme zeleninovým vývarom, prikryjeme a na miernom ohni za občasného miešania dusíme domäkka. Hovädzie mäso s mrkvou a kaleráb podávame tak, že každú porciu polejeme lyžicou bieleho jogurtu, ktorý sme zmiešali s roztretým cesnakom, nadrobno nasekanou čerstvou pažítkou a trochou soli.