Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzie mäso s mrkvou a kalerábom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3551x
Hovädzie mäso s mrkvou a kalerábom

Hovädzie mäso vhodné na dusenie spolu so zeleninou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Hovädzie mäso s mrkvou a kalerábom
recept Hovädzie mäso s mrkvou a kalerábom
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g kaleráb
100 g hrasok
0,25 l zeleninový vývar
rastlinný olej
200 g Mrkva
400 g hovädzie mäso
200 g pór

podľa chuti:

čerstvá pažítka
soľ
0,25 l biely jogurt
1-2 strúčikov cesnak

Postup prípravy receptu

Očistené a umyté hovädzie mäso nakrájame na tenšie rezance, ktoré za stáleho miešania opražíme na rozohriatom rastlinnom oleji. Osmahnuté mäso osolíme, pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, očistené a na hrubom strúhadle mladé kaleráby, očistený mladý pór nakrájaný na kolieska, vylúpané čerstvý alebo sterilizovaný hrášok . Premiešame a krátko osmažíme. Potom podlejeme zeleninovým vývarom, prikryjeme a na miernom ohni za občasného miešania dusíme domäkka. Hovädzie mäso s mrkvou a kaleráb podávame tak, že každú porciu polejeme lyžicou bieleho jogurtu, ktorý sme zmiešali s roztretým cesnakom, nadrobno nasekanou čerstvou pažítkou a trochou soli.

Komentáre k receptu Hovädzie mäso s mrkvou a kalerábom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty