Hovädzie mäso na korení
- hlavné chody
- maďarská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 29115x
Hovädzie mäso dusené na bielom víne a zelenom pepři. Vhodnou prílohou sú cestoviny alebo pečivo.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | olej |
3 lyžice | nakladaný zelený korenie |
100 g | paradajkový pretlak |
1 ks | veľká cibuľa |
4 strúčiky | cesnak |
100 g | sterilizovaný hrášok |
800 g | zadné hovädzie mäso |
3 dl | biele víno |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Podľa chuti okoreníme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak prelisujeme. Zelený korenie a hrášok necháme odkvapkať. Na oleji osmažíme cibuľku dozlatista, vmiešame nakrájané mäso a spolu restujeme, kým nezíska hnedasté farbu. Potom vmiešame cesnak, Odkvapkané korenie a všetko zalejeme vínom. Zmiernime teplotu, zakryjeme pokrievkou a veľmi zvoľna dusíme vo vlastnej šťave domäkka. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme paradajkový pretlak, podľa potreby osolíme a nakoniec vmiešame odkvapkané hrášok. Hovädzie tokáň na pepři podávame s cestovinami alebo pečivom. Zdobíme jarnou cibuľkou a čerstvou zeleninou.