Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzie mäso na korení

  • hlavné chody
  • maďarská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27077x
Hovädzie mäso na korení

Hovädzie mäso dusené na bielom víne a zelenom pepři. Vhodnou prílohou sú cestoviny alebo pečivo.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Hovädzie mäso na korení
recept Hovädzie mäso na korení
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 dl biele víno
3 lyžice olej
3 lyžice nakladaný zelený korenie
100 g paradajkový pretlak
1 ks veľká cibuľa
4 strúčiky cesnak
100 g sterilizovaný hrášok
800 g zadné hovädzie mäso

podľa chuti:

mleté biele korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Podľa chuti okoreníme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak prelisujeme. Zelený korenie a hrášok necháme odkvapkať. Na oleji osmažíme cibuľku dozlatista, vmiešame nakrájané mäso a spolu restujeme, kým nezíska hnedasté farbu. Potom vmiešame cesnak, Odkvapkané korenie a všetko zalejeme vínom. Zmiernime teplotu, zakryjeme pokrievkou a veľmi zvoľna dusíme vo vlastnej šťave domäkka. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme paradajkový pretlak, podľa potreby osolíme a nakoniec vmiešame odkvapkané hrášok. Hovädzie tokáň na pepři podávame s cestovinami alebo pečivom. Zdobíme jarnou cibuľkou a čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Hovädzie mäso na korení (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty