Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzie karbonátky

  • hlavné chody
  • belgická kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 59170x
Hovädzie karbonátky

Neobvyklý recept z hovädzieho na čiernom pive a s množstvom korenia.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Hovädzie karbonátky
recept Hovädzie karbonátky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice hladká múka
1 vetvička tymián
1 kg zadné hovädzie
1 lístok bobkový list
50 g maslo
2 ks starší chlieb
2 lyžice plnotučná horčica
6 ks cibula
2 lyžice hnedý cukor
1/2 svazečku petržlen
1 štipka soľ
1 l čierne pivo
1 štipka korenie
1 lyžica ocot

Postup prípravy receptu

Olúpeme a na kolieska nakrájame cibuľu. Mäso opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Rozohrejeme maslo, položíme naň plátky mäsa az oboch strán osmažíme. Mäso vyberieme z panvice a do tuku dáme osmažiť cibuľu dozlatista. Potom cibuľu zasypeme múkou a približne 1 minútu ju smažíme a obraciame. Pridáme čierne pivo, miešame, až sa pivo začne variť. Potom do piva s cibuľou vrátime naspäť mäso. Pridáme tymian, bobkový list, petržlen a tiež cukor, ocot, korenie a soľ. Priklopíme pokrievkou a necháme dusiť. Zhruba po dvoch hodinách petržlen vyberieme. Kúsky staršieho chleba natrieme horčicou a vložíme ich do omáčky. Hovädzie karbonaden dusíme približne ďalšiu hodinu. Pred servírovaním vyberieme bobkový list. Obľúbenou prílohou k takto pripravenému hovädziemu sú hranolky, hodí sa ale aj varený zemiakov. Tento recept je určený pre 4 až 6 osôb.

Komentáre k receptu Hovädzie karbonátky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty