Hovädzie karbonátky
- hlavné chody
- belgická kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 59170x
Neobvyklý recept z hovädzieho na čiernom pive a s množstvom korenia.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | hladká múka |
1 vetvička | tymián |
1 kg | zadné hovädzie |
1 lístok | bobkový list |
50 g | maslo |
2 ks | starší chlieb |
2 lyžice | plnotučná horčica |
6 ks | cibula |
2 lyžice | hnedý cukor |
1/2 svazečku | petržlen |
1 štipka | soľ |
1 l | čierne pivo |
1 štipka | korenie |
1 lyžica | ocot |
Postup prípravy receptu
Olúpeme a na kolieska nakrájame cibuľu. Mäso opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Rozohrejeme maslo, položíme naň plátky mäsa az oboch strán osmažíme. Mäso vyberieme z panvice a do tuku dáme osmažiť cibuľu dozlatista. Potom cibuľu zasypeme múkou a približne 1 minútu ju smažíme a obraciame. Pridáme čierne pivo, miešame, až sa pivo začne variť. Potom do piva s cibuľou vrátime naspäť mäso. Pridáme tymian, bobkový list, petržlen a tiež cukor, ocot, korenie a soľ. Priklopíme pokrievkou a necháme dusiť. Zhruba po dvoch hodinách petržlen vyberieme. Kúsky staršieho chleba natrieme horčicou a vložíme ich do omáčky. Hovädzie karbonaden dusíme približne ďalšiu hodinu. Pred servírovaním vyberieme bobkový list. Obľúbenou prílohou k takto pripravenému hovädziemu sú hranolky, hodí sa ale aj varený zemiakov. Tento recept je určený pre 4 až 6 osôb.