Hovädzie dusené mäso na horčici
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 34313x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | hovädzie zadné |
1 ks | cibula |
soľ | |
na obalenie: | |
hladká múka | |
na potření: | |
plnotučná horčica | |
podľa chuti: | |
masox | |
Podravka | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme az oboch strán osolíme a okoreníme, z jednej strany potrieme horčicou. Plátky obalíme v hladkej múke. Hovädzie plátky opražíme z oboch strán na panvici. Cibuľu nakrájame na kostečky a opražíme v tlakovom hrnci na masti. Pridáme opražené plátky mäsa, zalejeme vodou a varíme asi 1 hodinu, než je mäso pekne mäkké. Šťavu dochutíme podľa potreby Podravku, masox a prípadne zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody. Obvykle ale nezahušťuji, stačí múka, ktorá je na plátkoch. Šťavu je možné dochutiť aj jemne strúhaným kyslými uhorkami - šťavu potom znova prevaríme, aby uhorky zmäkli. Hovädzie dusené na horčici podávame s varenou ryžou. (Ja som nezahušťovala, stačila múka, ktorá bola na płatkach). Podávame s varenou ryžou.