Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzie dusené mäso na horčici

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 32769x
Hovädzie dusené mäso na horčici

Obmena obľúbeného duseného hovädzieho mäsa.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Hovädzie dusené mäso na horčici
recept Hovädzie dusené mäso na horčici
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
500 g hovädzie zadné
1 ks cibula

na obalenie:

hladká múka

na potření:

plnotučná horčica

podľa chuti:

mleté čierne korenie
masox
Podravka

Postup prípravy receptu

Mäso nakrájame na plátky, naklepeme az oboch strán osolíme a okoreníme, z jednej strany potrieme horčicou. Plátky obalíme v hladkej múke. Hovädzie plátky opražíme z oboch strán na panvici. Cibuľu nakrájame na kostečky a opražíme v tlakovom hrnci na masti. Pridáme opražené plátky mäsa, zalejeme vodou a varíme asi 1 hodinu, než je mäso pekne mäkké. Šťavu dochutíme podľa potreby Podravku, masox a prípadne zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody. Obvykle ale nezahušťuji, stačí múka, ktorá je na plátkoch. Šťavu je možné dochutiť aj jemne strúhaným kyslými uhorkami - šťavu potom znova prevaríme, aby uhorky zmäkli. Hovädzie dusené na horčici podávame s varenou ryžou. (Ja som nezahušťovala, stačila múka, ktorá bola na płatkach). Podávame s varenou ryžou.

Komentáre k receptu Hovädzie dusené mäso na horčici (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty