Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzia roštenka so slaninou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 15334x
Hovädzia roštenka so slaninou

Prírodné plátky roštenky podávame so zmesou slaniny, paprík a uhoriek. Vhodnou prílohou sú opečené zemiaky.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Hovädzia roštenka so slaninou
recept Hovädzia roštenka so slaninou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks kyslá uhorka
2 plátky hovädzie roštenka (minutková steak)
1/2 ks červená paprika
1/2 ks cibula
60 g anglická slanina
1 strúčik cesnak

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

mäsový vývar
olej

Postup prípravy receptu

Hovädzie roštenka umyjeme, osušíme a na okrajoch narežeme. Zľahka naklepeme a okoreníme. Slaninu nakrájame na prúžky. Cesnak zlúpnite a nakrájame na plátky. Olúpanú cibuľu nakrájame na kocky. Papriku očistíme a nakrájame na prúžky. Kyslé uhorky necháme odkvapkať a nakrájame na rovnomerné kúsky. Na rozpálenom oleji opečieme plátky mäsa z oboch strán. Potom ich vyberieme, osolíme, zabalíme do alobalu a uchováme na teple. Do výpeku pridáme slaninu, na ktoré speníme cibuľku a cesnak. Potom vložíme nakrájanú papriku, všetko krátko orestujeme a podlejeme malým množstvom vývaru. Krátko podusíme, vmiešame nakrájané uhorky a všetko prehrejeme. Hovädzie sviečkovej rozdelíme na taniere a poukladáme zmesí slaniny so zeleninou. Hovädzie roštenka so slaninou podávame s opečenými zemiakmi.

Komentáre k receptu Hovädzia roštenka so slaninou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty