Hovädzia roštenka so slaninou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 16087x
Prírodné plátky roštenky podávame so zmesou slaniny, paprík a uhoriek. Vhodnou prílohou sú opečené zemiaky.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | kyslá uhorka |
2 plátky | hovädzie roštenka (minutková steak) |
1/2 ks | červená paprika |
1/2 ks | cibula |
60 g | anglická slanina |
1 strúčik | cesnak |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
mäsový vývar | |
olej |
Postup prípravy receptu
Hovädzie roštenka umyjeme, osušíme a na okrajoch narežeme. Zľahka naklepeme a okoreníme. Slaninu nakrájame na prúžky. Cesnak zlúpnite a nakrájame na plátky. Olúpanú cibuľu nakrájame na kocky. Papriku očistíme a nakrájame na prúžky. Kyslé uhorky necháme odkvapkať a nakrájame na rovnomerné kúsky. Na rozpálenom oleji opečieme plátky mäsa z oboch strán. Potom ich vyberieme, osolíme, zabalíme do alobalu a uchováme na teple. Do výpeku pridáme slaninu, na ktoré speníme cibuľku a cesnak. Potom vložíme nakrájanú papriku, všetko krátko orestujeme a podlejeme malým množstvom vývaru. Krátko podusíme, vmiešame nakrájané uhorky a všetko prehrejeme. Hovädzie sviečkovej rozdelíme na taniere a poukladáme zmesí slaniny so zeleninou. Hovädzie roštenka so slaninou podávame s opečenými zemiakmi.