Hovädzia polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 8388x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
10 guličiek | celý čierne korenie |
1 ks | bobkový list |
350 g | zadné hovädzie mäso |
50 g | zeler |
20 g | petržlen |
2 lyžice | detská krupica |
1 ks | stredné cibule |
30 g | Mrkva |
1 strúčik | cesnak |
podľa chuti: | |
soľ | |
čerstvý petržlen | |
maslo | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
800 ml | zeleninový bujón |
1 lyžica | olej |
Postup prípravy receptu
Hovädzie mäso očistíme a nakrájame na malé hranolčeky. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Mrkva, zeler a petržlen olúpeme a nastrúhame nahrubo. Krupíc nasucho opražíme do svetlo žltej farby. Nakrájané mäso sprudka opečieme zo všetkých strán na malom množstve oleja a ihneď zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme celé korenie, bobkový list, cibuľu a cesnak. Všetko privedieme k varu, zakryjeme pokrievkou a veľmi zvoľna varíme, kým mäso nie je mäkké. Z vývaru odstránime korenie, uvarenú cibuľu a cesnak. Vmiešame strúhanú zeleninu a varíme ešte ďalších 10 - 15 minút. Potom všetko zahustíme opraženou krupičkou, krátko povaríme a odstavíme z tepla. Nakoniec do polievky pridáme usekanou petržlen a čerstvé maslo. Hovädzie diétne polievku s koreňovou zeleninou podávame s bielym pečivom alebo nasucho opečeným bielym toastovým chlebom.