Hovädzia polievka na víne
- polievky
- ruská kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 27604x
Netradičné polievka z hovädzieho mäsa so zemiakmi, mrkvou a paradajkovým pretlakom, varená na víne.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | štvorfarebnú korenie |
1000 ml | mäsový vývar |
300 ml | suché biele víno |
4 ks | zemiaky |
500 g | predné hovädzie mäso |
1 ks | veľká cibuľa |
4 strúčiky | cesnak |
2 lyžice | usekaná petržlen |
1 lyžica | mletá červená paprika |
100 g | paradajkový pretlak |
2 ks | Mrkva |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Mrkva očistíme a nakrájame na kolieska. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemno. Zelenú petržlenovú vňať usekáme. Na oleji orestujeme cibuľu do zlatista a vmiešame mäso. Akonáhle sa zatiahne, pridáme paradajkový pretlak, cesnak a mletú sladkú papriku. Zmes necháme speniť. Potom vlejeme vývar aj víno a varíme na miernom ohni, kým nie je mäso polomäkké. Následne do polievky pridáme zemiaky a mrkvu. Uvaríme domäkka, ochutíme podľa potreby soľou a zasypeme petržlenom. Hovädzie polievku plnú mäsa môžeme podávať ako hlavný chod. Vhodnou prílohou k polievke na víne je biele pečivo.