Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzia polievka na víne

  • polievky
  • ruská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27604x
Hovädzia polievka na víne

Netradičné polievka z hovädzieho mäsa so zemiakmi, mrkvou a paradajkovým pretlakom, varená na víne.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Hovädzia polievka na víne
recept Hovädzia polievka na víne
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička štvorfarebnú korenie
1000 ml mäsový vývar
300 ml suché biele víno
4 ks zemiaky
500 g predné hovädzie mäso
1 ks veľká cibuľa
4 strúčiky cesnak
2 lyžice usekaná petržlen
1 lyžica mletá červená paprika
100 g paradajkový pretlak
2 ks Mrkva

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Mrkva očistíme a nakrájame na kolieska. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemno. Zelenú petržlenovú vňať usekáme. Na oleji orestujeme cibuľu do zlatista a vmiešame mäso. Akonáhle sa zatiahne, pridáme paradajkový pretlak, cesnak a mletú sladkú papriku. Zmes necháme speniť. Potom vlejeme vývar aj víno a varíme na miernom ohni, kým nie je mäso polomäkké. Následne do polievky pridáme zemiaky a mrkvu. Uvaríme domäkka, ochutíme podľa potreby soľou a zasypeme petržlenom. Hovädzie polievku plnú mäsa môžeme podávať ako hlavný chod. Vhodnou prílohou k polievke na víne je biele pečivo.

Komentáre k receptu Hovädzia polievka na víne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty