Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzia pečienka

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66142x
Hovädzia pečienka

Recept pre milovníkov pečeného hovädzieho mäsa. Pokrm podávame so zemiakmi a zeleninou.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Hovädzia pečienka
recept Hovädzia pečienka
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

60 g slanina
2 lyžice kapary
50 g karotka
2 ks cibula
1300 kg zadné hovädzie (stehno)

na potření:

1 lyžička med
sardelová pasta
1 ks žĺtok

podľa chuti:

soľ
mletý korenie

podľa potreby:

vývar
hotová zápražka
olej

Postup prípravy receptu

Hovädzie klát očistíme a umyjeme. Slaninu nakrájame na hranolky. Mrkva umyjeme, oškrabeme, a tiež nakrájame na hranolky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Pre potláčanie mäsa si pripravíme žĺtok, ktorý vymiešame s medom. Kapary jemne nasekáme. Očistený klát zadného hovädzieho mäsa prošpikujeme slaninou a mrkvou. Mäso, zo všetkých strán sprudka opečieme na panvici s olejom. Potom ho preložíme na pekáč a potrieme sardelovou pastou. Vo výpeku orestujeme cibuľu, ktorú is olejom pridáme k mäsu. Za častého podlievania pečieme v rúre domäkka. Ku koncu pečenia zvýšime teplotu a hovädzie pečienku potierame zmesou žĺtka s medom. Tým docielime zlatistej farby. Mäkké hovädzie mäso vyberieme a nakrájame na plátky. Do vypečenej šťavy pridáme pokrájané kapary a prípadne šťavu zahustíme hotovú zápražkou. Hovädzie pečienku podávame so zemiakmi a duseným fazuľkami.

Komentáre k receptu Hovädzia pečienka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty