Hovädzí vývar
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 145520x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | petžel |
1 balíček | hovädzie mäso |
1/2 ks | zeler |
1 - 2 ks | Mrkva |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
vegeta | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme, vložíme do hrnca zalejeme studenou vodou a dáme variť. Všetko privedieme k varu, zoberiete penu a na miernom ohni mäso varíme asi hodinu. Ak sa voda vývaru, dolejeme ju. Ak chceme mäso mať rýchlejšie uvarené, môžeme ich nakrájať na menšie kusy. Mrkvy, petržlen a zeler očistíme. Po hodine vložíme zeleninu do vývaru s mäsom a varíme ďalších 30 minút. Jestli chceme vývar silnejší, povaríme mäso a zeleninu dlhšie. Pred dovarením polievku ochutíme korením, vegetu a prípadne trochou soli. Hovädzie vývar podávame s ryžou alebo s rezancami.