Hovädzí steak s olivami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 4452x
Mäsitý pokrm z panvice je vhodný pre najrôznejšie príležitosti. Hovädzí steak s olivami podávame s opečenými zemiakmi a pohárom červeného vína.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | hovädzie minutková steak |
1 ks | malá cibuľa |
10 ks | čierne olivy bez kôstky |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Hovädzie steaky o váhe približne á 180 g umyjeme, osušíme, hranou ruky z oboch strán ľahko naklepeme, potrieme olejom a ochutíme čerstvo pomletým čiernym korením. Steaky pripravujeme len z kvalitného odleženého mäsa. Cibuľu olúpeme a nakrájame pozdĺžne na štvrtiny. Klinky rozoberieme. Olivy necháme odkvapkať. Dobre odležaní steaky opekáme na horúcom oleji z oboch strán asi po 2 minútach. Potom je osolíme, zabalíme do alobalu a necháme v rúre asi 6 minút "dôjsť". Vo výpeku orestujeme klinky cibuľa dozlata, vmiešame celé olivy a prehrejeme. Hovädzie steaky rozdelíme na nahriate taniere, ozdobíme cibuľou a olivami, pokvapkáme šťavou a podávame s opečeným zemiakom .