Hovädzí guláš s kyslou smotanou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 138059x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 dl | olej |
1 kocka | hovädzí vývar |
3 ks | cibuľa (väčšia) |
1 kelímok | kyslá smotana |
4 lyžičky | mletý kmín |
750 g | hovädzie mäso |
4 lyžičky | mletá sladká paprika |
2 lyžičky | majorana |
2 kocky | masox |
Postup prípravy receptu
Cibuľu ošúpeme, nasekáme najemno. Mäso podľa potreby očistíme a nakrájame na kocky. Na rozpálenom oleji speníme cibuľu. Pridáme mäso, osmažíme, pridáme korenie, kocky masoxu a vývaru, ešte chvíľku restujeme, potom podlejeme vodou (asi 1 / 2 litra) a dusíme domäkka. Vždy, keď sa voda vydusí, prilejeme asi 3 dl a za občasného miešania ďalej dusíme. Šťava musí byť dosť tmavá. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, prilejeme smotanu, omáčku rozmixujeme, vrátime mäso a povaríme. Podľa chuti a potreby guláš naředíme, prípadne zahustíme strúhaným chlebom. Podávame posypané cibuľou as čerstvým chlebom.