Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzí guláš s kyslou smotanou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 138059x
Hovädzí guláš s kyslou smotanou

Guláš, ktorý sa varí u nás a má veľký úspech.

vytlačiť recept Hovädzí guláš s kyslou smotanou
recept Hovädzí guláš s kyslou smotanou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 dl olej
1 kocka hovädzí vývar
3 ks cibuľa (väčšia)
1 kelímok kyslá smotana
4 lyžičky mletý kmín
750 g hovädzie mäso
4 lyžičky mletá sladká paprika
2 lyžičky majorana
2 kocky masox

Postup prípravy receptu

Cibuľu ošúpeme, nasekáme najemno. Mäso podľa potreby očistíme a nakrájame na kocky. Na rozpálenom oleji speníme cibuľu. Pridáme mäso, osmažíme, pridáme korenie, kocky masoxu a vývaru, ešte chvíľku restujeme, potom podlejeme vodou (asi 1 / 2 litra) a dusíme domäkka. Vždy, keď sa voda vydusí, prilejeme asi 3 dl a za občasného miešania ďalej dusíme. Šťava musí byť dosť tmavá. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, prilejeme smotanu, omáčku rozmixujeme, vrátime mäso a povaríme. Podľa chuti a potreby guláš naředíme, prípadne zahustíme strúhaným chlebom. Podávame posypané cibuľou as čerstvým chlebom.

Komentáre k receptu Hovädzí guláš s kyslou smotanou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty