Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzí guláš na smotane

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 41790x
Hovädzí guláš na smotane

Recept na prípravu zvláštně ochuteného mäsa so smotanovou omáčkou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Hovädzí guláš na smotane
recept Hovädzí guláš na smotane
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks kyslá uhorka
5 ks reďkovka
750 g hovädzie glejovky
3 dl biele víno
2 lyžice mletá sladká paprika
100 g anglická slanina
100 ml smotana
2 ks žltá kapie
1 ks bobkový list
4 strúčiky cesnak
2 ks červená cibuľa

podľa chuti:

mleté čierne korenie
sušený alebo čerstvý tymián
soľ

podľa potreby:

olej
instantná zápražka
mäsový vývar

Postup prípravy receptu

Hovädzie predpätie sa odstraňujú očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemno. Slaninu nakrájame na jemné kocky. Kapie zbavíme jadrovníkov a umyjeme. Reďkovky umyjeme a nakrájame na štvrtky. Kyslé uhorky necháme odkvapkať a rozpolíme. Na oleji necháme rozškvařit slaninu. Pridáme nakrájané mäso a sprudka ho orestujeme zo všetkých strán. Potom pridáme cibuľku, cesnak, červenú mletú papriku, čierne korenie, štipku tymiánu a soľ. Premiešame a zmiernime teplotu. Akonáhle mäso pustí šťavu, pridáme bobkový list, kapie, reďkovky a uhorky. Všetko podlejeme vínom a pod pokrievkou na miernom ohni dusíme domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom. Keď je mäso mäkké, odstránime zo šťavy celé kusy korenia a zeleniny. Zeleninu nakrájame na kúsky a podľa vkusu vrátime do omáčky. Hovädzie guláš zahustíme podľa potreby instantné zápražkou a zjemníme smotanou. Hovädzie guláš na smotane podávame s houskovým knedľou.

Komentáre k receptu Hovädzí guláš na smotane (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty