Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzí guláš na pive

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 151013x
Hovädzí guláš na pive

Tradičné hovädzie gulášek s pivom. Ak ho chcete ostrejší, pridajte chilli papričky. Keď ho chcete jemnejšie, pridajte trochu smotany.

vytlačiť recept Hovädzí guláš na pive
recept Hovädzí guláš na pive sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

pálivá mletá paprika
10 g sadlo
3 lyžice strúhaný chlieb
2 dl svetlé pivo (nie plzenskej)
soľ
korenie
cesnak podľa chuti
sladká mletá paprika
1 ks cibula
500 g hovädzie glejovky

Postup prípravy receptu

Slaninu pokrájanú na kocky rozškvaríme, kocky vyberieme, na vytavené tuku usmažíme do zlatista nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme naklepané na kocky nakrájané mäso, opražíme ich a dusíme zvoľna pod pokrievkou do vydušení vlastnej šťavy.
Potom vmiešame mletú papriku, po spenenie hneď zalejeme trochou vody, osolíme a dusíme. Po chvíľke pridáme strúhaný chlieb, prelisovaný cesnak, korenie, trochu piva a dusíme. Guláš občas zamiešame a podlejeme pivom.

Na masti speníme trochu mletej papriky, hneď ju vmiešame do gulášu a necháme prejsť varom. Na tanieroch guláš posypeme vytavenými kockami slaniny.

Podávame so slaným pečivom alebo varenými zemiakmi.

Foto: www.profimedia.cz

Komentáre k receptu Hovädzí guláš na pive (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt