Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzí guláš na kari

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 55564x
Hovädzí guláš na kari

Hovädzie na karí pripravujeme z glejovky a ochucujú karí korením a sójovou omáčkou. Podávame s cestovinami, ako prílohu však môžeme zvoliť aj jasmínovou ryžu.

Recept na 5 porcií.

vytlačiť recept Hovädzí guláš na kari
recept Hovädzí guláš na kari
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica mletá sladká paprika
1 lyžica karí korenie
5 strúčikov cesnak
1 kg hovädzie glejovky
40 dkg cibula

podľa potreby:

vývar
olej

zálievka:

1 lyžica škrobová bozkáva
1 lyžička worcestrová omáčka
150 ml biele víno
3 lyžice sójová omáčka

Postup prípravy receptu

Hovädzie predpätie sa odstraňujú zbavíme všetkých tuhých blán a šliach. Umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Cesnak zlúpnite a prelisujeme. Pripravíme si zálievku: Zmiešame sójovú omáčku s worchestrem, vínom a škrobovú múčkou. Na oleji necháme speniť cibuľku. Vmiešame nakrájané mäso a orestujeme. Akonáhle sa mäso zatiahne, pridáme sladkú papriku, karí korenie, cesnak a soľ. Podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Potom mäso prelejeme zálievkou, krátko povaríme a môžeme servírovať. Hovädzie guláš na karí podávame s cestovinami a zdobíme zeleninou a bylinkami.

Komentáre k receptu Hovädzí guláš na kari (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty