Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hovädzí guláš 1

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 136394x
Hovädzí guláš 1

Recept na guláš z hovädzie glejovky na 10 porcií.

vytlačiť recept Hovädzí guláš 1
recept Hovädzí guláš 1
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1,2 l voda alebo vývar
100 g hladká múka
1 kg hovädzie glejovky
750 g cibula
soľ
4 lyžice sadlo

podľa chuti:

7 strúčikov cesnak
5 lyžíc paradajkový pretlak
Rasco
majorana
mletá sladká paprika
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Mäso podľa potreby očistíme, umyjeme a dôkladne osušíme. Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V hrnci rozohrejeme olej, vsypeme cibuľu a pomaly ich necháme zrůžovět. Pridáme trochu papriky, premiešame a ihneď vsypeme kocky na guláš. Mäso zo všetkých strán dôkladne osmažíme a osolíme. Pridáme pretlak, korenie, rasca, horúcou podlejeme vodou a dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme. Šťavu vydusíme na tuk, zahustíme múkou a podlejeme podlejeme vodou. Pridáme prelisovaný cesnak, majoránku a zvoľna všetko krátko povaríme. Ochutenou šťavu precedíme, vložíme mäso a prehrejeme alebo povaríme. Záleží na tom, ako je mäkké mäso. Hovädzie guláš podávame s houskovým knedľou.

Komentáre k receptu Hovädzí guláš 1 (1 komentár)

  • Furička Luboš 31.March 2012 11:24

    Tak sa mi zdá,že 1 kg mäsa na 10 porcií je málo.Musí byť 2 kg ináč je to žbrnda ani vývar ani mäso?

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty