Hovädzí guláš 1
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 136394x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1,2 l | voda alebo vývar |
100 g | hladká múka |
1 kg | hovädzie glejovky |
750 g | cibula |
soľ | |
4 lyžice | sadlo |
podľa chuti: | |
7 strúčikov | cesnak |
5 lyžíc | paradajkový pretlak |
Rasco | |
majorana | |
mletá sladká paprika | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Mäso podľa potreby očistíme, umyjeme a dôkladne osušíme. Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V hrnci rozohrejeme olej, vsypeme cibuľu a pomaly ich necháme zrůžovět. Pridáme trochu papriky, premiešame a ihneď vsypeme kocky na guláš. Mäso zo všetkých strán dôkladne osmažíme a osolíme. Pridáme pretlak, korenie, rasca, horúcou podlejeme vodou a dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme. Šťavu vydusíme na tuk, zahustíme múkou a podlejeme podlejeme vodou. Pridáme prelisovaný cesnak, majoránku a zvoľna všetko krátko povaríme. Ochutenou šťavu precedíme, vložíme mäso a prehrejeme alebo povaríme. Záleží na tom, ako je mäkké mäso. Hovädzie guláš podávame s houskovým knedľou.
Komentáre k receptu Hovädzí guláš 1 (1 komentár)
-
Furička Luboš
31.March 2012 11:24
Tak sa mi zdá,že 1 kg mäsa na 10 porcií je málo.Musí byť 2 kg ináč je to žbrnda ani vývar ani mäso?