Hovädzí chilli guláš
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 22652x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 ml | voda |
2 ks | väčšie cibule |
4 lyžice | olej |
600 g | hovädzie predné z krku |
1 lyžica | solamyl |
3 - 4 lyžičiek | chilli |
1/2 balíčku | mletá sladká paprika |
soľ |
Postup prípravy receptu
Mäso nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľa olúpeme a nakrájame nadrobno. Cibuľu vsypeme do hrnca, prilejeme olej a za občasného premiešania cibuľu opražíme do svetlo hneda (tmavšie ako dozlata). Prisypeme polovicu sladkej papriky a premiešame. Potom pridáme kocky mäsa, poprášime soľou a bohato posypeme čili (používam chilli mlynček, čerstvo mletá zrniečka). Mäso necháme zospodu osmažiť a až potom ho premiešame so soľou aj čili a opražíme zo všetkých strán. Potom prilejeme vodu, prikryjeme pokrievkou a za občasného premiešania dusíme 60 - 90 minút, kým nie je mäso mäkké. Mäso zaprášime solamylom aj zvyšnú paprikou, podľa potreby rozriedime vodou a ešte 5 - 10 minút dusíme. Podľa chuti prisolíme a podávame najlepšie s houskovým knedľou. Hovädzie chilli guláš dobre pripravený nie je vhodný pre deti.