Huby v octe
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 135610x
Ak rovnako ako u nás máte radi huby na kyslo, môžete si ich pripraviť aj doma. Prvé huby už dávno rastú.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
čerstvé hríby a tvrdé huby | |
nálev: | |
10 guličiek | korenie celý |
2 listy | bobkový list |
100 ml | voda |
900 ml | ocot 8% |
1/2 lyžičky | horčičné semienko |
30 g | soľ |
Postup prípravy receptu
Všetky uvedené ingrediencie na nálev privedieme k varu a necháme vychladnúť. Hríbiky očistíme, pokrájame na plátky, menšie kúsky nechávame vcelku a približne 10 minút ich povaríme v osolenej vode. Zlejeme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Huby naskladáme do pohárov, prelejeme studeným nálevom, uzavrieme viečkami a ukladáme na tmavé, chladné miesto. Foto: Profimedia.cz