Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hubové pečenáče

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 146545x
Hubové pečenáče

Obľúbená česká pochúťka netradične z húb. Môžete použiť aj šampiňóny a pre ostrosť pridať chilli papričky.

vytlačiť recept Hubové pečenáče
recept Hubové pečenáče sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

korenie celý
strúhanka
nové korenie
muka
1 dl olej
10 ks huby
vajcia
bobkový list
2 ks cibula
5 dl sladkokyslý nálev na uhorky (rôsol)
jalovec
soľ

Postup prípravy receptu

Huby si očistíme a zbavíme je nožičiek. Nachystáme si trojobal - múku, vyšľahané vajcia (osolíme ho) a strúhanku. Všetky hlavičky v trojobale postupne obalíme.

Rozohrejeme si fritovací hrniec alebo si na panvici rozpálime väčšie množstvo tuku a obalené hlavičky orestujeme. Približne 5 minút.

Zatiaľ čo sa nám budú hlavičky restovat, nakrájame si cibuľu na kolieska a umyjeme si pohár.
Do pohára vkladáme vychladené hlavičky a prekladáme ich vrstvami cibule. Navrchu by mala zostať vrstva cibule, ak sa vám to podarí. Nakoniec pridáme korenie - bobkový list, nové korenie, celé korenie, jalovec a lyžicu oleja.

Potom zalejeme nálevom z Deka a pri 70 ° C sterilizujeme 20 minút. Necháme vychladnúť a uskladníme pohár v chlade.

Po troch týždňoch môžeme konzumovať.

Foto: www.profimedia.cz

Komentáre k receptu Hubové pečenáče (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty