Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hubové pečenáče

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 146702x
Hubové pečenáče

Obľúbená česká pochúťka netradične z húb. Môžete použiť aj šampiňóny a pre ostrosť pridať chilli papričky.

vytlačiť recept Hubové pečenáče
recept Hubové pečenáče sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

jalovec
soľ
korenie celý
strúhanka
nové korenie
muka
1 dl olej
10 ks huby
vajcia
bobkový list
2 ks cibula
5 dl sladkokyslý nálev na uhorky (rôsol)

Postup prípravy receptu

Huby si očistíme a zbavíme je nožičiek. Nachystáme si trojobal - múku, vyšľahané vajcia (osolíme ho) a strúhanku. Všetky hlavičky v trojobale postupne obalíme.

Rozohrejeme si fritovací hrniec alebo si na panvici rozpálime väčšie množstvo tuku a obalené hlavičky orestujeme. Približne 5 minút.

Zatiaľ čo sa nám budú hlavičky restovat, nakrájame si cibuľu na kolieska a umyjeme si pohár.
Do pohára vkladáme vychladené hlavičky a prekladáme ich vrstvami cibule. Navrchu by mala zostať vrstva cibule, ak sa vám to podarí. Nakoniec pridáme korenie - bobkový list, nové korenie, celé korenie, jalovec a lyžicu oleja.

Potom zalejeme nálevom z Deka a pri 70 ° C sterilizujeme 20 minút. Necháme vychladnúť a uskladníme pohár v chlade.

Po troch týždňoch môžeme konzumovať.

Foto: www.profimedia.cz

Komentáre k receptu Hubové pečenáče (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty