Hubové pečenáče
- chuťovky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 147711x
Obľúbená česká pochúťka netradične z húb. Môžete použiť aj šampiňóny a pre ostrosť pridať chilli papričky.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
nové korenie | |
muka | |
1 dl | olej |
10 ks | huby |
vajcia | |
bobkový list | |
2 ks | cibula |
5 dl | sladkokyslý nálev na uhorky (rôsol) |
jalovec | |
soľ | |
korenie celý | |
strúhanka |
Postup prípravy receptu
Huby si očistíme a zbavíme je nožičiek. Nachystáme si trojobal - múku, vyšľahané vajcia (osolíme ho) a strúhanku. Všetky hlavičky v trojobale postupne obalíme.
Rozohrejeme si fritovací hrniec alebo si na panvici rozpálime väčšie množstvo tuku a obalené hlavičky orestujeme. Približne 5 minút.
Zatiaľ čo sa nám budú hlavičky restovat, nakrájame si cibuľu na kolieska a umyjeme si pohár.
Do pohára vkladáme vychladené hlavičky a prekladáme ich vrstvami cibule. Navrchu by mala zostať vrstva cibule, ak sa vám to podarí. Nakoniec pridáme korenie - bobkový list, nové korenie, celé korenie, jalovec a lyžicu oleja.
Potom zalejeme nálevom z Deka a pri 70 ° C sterilizujeme 20 minút. Necháme vychladnúť a uskladníme pohár v chlade.
Po troch týždňoch môžeme konzumovať.
Foto: www.profimedia.cz