Hubová omáčka
- omáčky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 149886x
Do tejto omáčky budeme potrebovať ako čerstvé, tak sušené huby. Pri väčšom nariedení je možné použiť ako polievka. Stačí pridať zemiaky.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
10 g | sušené huby |
štipka soli | |
700 ml | vývaru z mäsa |
petržlen | |
100 g | čerstvé huby |
3 lyžice | hladká múka |
1 kelímok | smotana (i kyslá) |
1 ks | cibula |
štipka korenia | |
3 lyžice | olej |
Postup prípravy receptu
Sušené huby si namočíme. Čerstvé huby očistíme, nakrájame a dusíme spolu s nabobtnalýma houbama, posekanú cibuľou a troškou rasce vo vode. Zalejeme vývarom a opäť necháme chvíľku variť.
Rozmiešame si múku v troche vody, potom ju zahustíme základ omáčky a necháme prevariť. Pridáme smotanu, osolíme a jemne okoreníme a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.
Podávame teplé.
Foto: www.profimedia.cz