Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hubová omáčka

  • omáčky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 148196x
Hubová omáčka

Do tejto omáčky budeme potrebovať ako čerstvé, tak sušené huby. Pri väčšom nariedení je možné použiť ako polievka. Stačí pridať zemiaky.

vytlačiť recept Hubová omáčka
recept Hubová omáčka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

10 g sušené huby
štipka soli
700 ml vývaru z mäsa
petržlen
100 g čerstvé huby
3 lyžice hladká múka
1 kelímok smotana (i kyslá)
1 ks cibula
štipka korenia
3 lyžice olej

Postup prípravy receptu

Sušené huby si namočíme. Čerstvé huby očistíme, nakrájame a dusíme spolu s nabobtnalýma houbama, posekanú cibuľou a troškou rasce vo vode. Zalejeme vývarom a opäť necháme chvíľku variť.

Rozmiešame si múku v troche vody, potom ju zahustíme základ omáčky a necháme prevariť. Pridáme smotanu, osolíme a jemne okoreníme a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.

Podávame teplé.

Foto: www.profimedia.cz

Komentáre k receptu Hubová omáčka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty