Horúce jahody so zmrzlinou a vaječným koňakom
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 64716x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | zavárané jahody |
200 g | vanilková zmrzlina |
1 ks | šľahačka v spreji |
podľa chuti: | |
80 ml | vaječný koňak |
podľa potreby: | |
mandľové lupienky | |
medovka |
Postup prípravy receptu
Množstvo je na 4 poháre. Zavárané jahody zcedíme a veľa ohrejeme - najlepšie v miske v mikrovlnnej rúre - a rozdelíme do pohárov. Pridáme vanilkovú zmrzlinu a prelejeme vaječným koňakom. Poháre doplníme šľahačkou a môžeme ozdobiť mandľovými lupienkami a vetvičkou medovky. Ihneď podávame.