Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Horčicový chlieb z domácej pekárne

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66492x
Horčicový chlieb z domácej pekárne

Jednoduchý chlieb posypaný horčičným semienkom.

Recept na 1 porciu.

vytlačiť recept Horčicový chlieb z domácej pekárne
recept Horčicový chlieb z domácej pekárne sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

3 lyžičky mleté horčičné semienko
1 hrnek vlažná voda
1/2 lyžičky kurkuma
2 lyžice hrubozrnná horčica
3 hrnky hladká múka
1 lyžička droždie
1/2 lyžičky soľ
2 lyžice rozpustené maslo

na potření:

1 lyžica čierne horčičné semienko
1 ks rozšľahané vajcia

Postup prípravy receptu

Suroviny na cesto vložíme do nádoby na pečenie domácej pekárne v obvyklom poradí. Najprv vodu a maslo, potom korenie, nakoniec múku a droždie. Prístroj nastavíme na program cesto. Po ukončení programu cesto vyklopíme na pomúčenej plochu, premiesime a zakulatíme. Vložíme ich na vymastený plech, prekryjeme olejom potiahnutú potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Keď cesto takmer zdvojnásobí svoj objem, odstránime fóliu, potrieme vajcom a posypeme semienkami. Kuchynskými nožnicami střihneme do povrchu cesta. Pečieme asi 25 minút dozlatista. Hotový bochník necháme pred podávaním 15 minút chladnúť na drôtenej mriežke.

Komentáre k receptu Horčicový chlieb z domácej pekárne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty