Horčicový chlieb z domácej pekárne
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 66203x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1/2 lyžičky | kurkuma |
2 lyžice | hrubozrnná horčica |
3 hrnky | hladká múka |
1 lyžička | droždie |
1/2 lyžičky | soľ |
2 lyžice | rozpustené maslo |
3 lyžičky | mleté horčičné semienko |
1 hrnek | vlažná voda |
na potření: | |
1 lyžica | čierne horčičné semienko |
1 ks | rozšľahané vajcia |
Postup prípravy receptu
Suroviny na cesto vložíme do nádoby na pečenie domácej pekárne v obvyklom poradí. Najprv vodu a maslo, potom korenie, nakoniec múku a droždie. Prístroj nastavíme na program cesto. Po ukončení programu cesto vyklopíme na pomúčenej plochu, premiesime a zakulatíme. Vložíme ich na vymastený plech, prekryjeme olejom potiahnutú potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Keď cesto takmer zdvojnásobí svoj objem, odstránime fóliu, potrieme vajcom a posypeme semienkami. Kuchynskými nožnicami střihneme do povrchu cesta. Pečieme asi 25 minút dozlatista. Hotový bochník necháme pred podávaním 15 minút chladnúť na drôtenej mriežke.