Horárovske kotlety
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 25931x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
pažítka | |
100 g | lovecký saláma |
1 kg | bravčové kotlety |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
1 kelímok | smotana |
80 g | plátkový údený syr |
2 lyžice | strúhaný syr |
mletá sladká paprika | |
2 ks | cibula |
mletá štipľavá paprika | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Silnejšie plátky kotliet pozdĺžne nakrojíme, aby vznikli kapsičky. Tie zvnútra potrieme paprikou, korením a soľou. Do kapsičiek naukladáme plátky loveckého salámy, plátky údeného syra a čo bude vyčnievať ukrojíme a dáme dovnútra. Okraje kotliet pivnicou paličkou na mäso a spíchneme špáradlami. Myslivecké kotlety osolíme, okoreníme a posypeme červenou aj pálivou paprikou. Každú kotletu na rozohriatom tuku z oboch strán osmažíme a potom je naukladáme na pekáčik na nakrájanú cibuľu. Zalejeme smotanou a zvoľna upečieme. Pred dopečením posypeme myslivecké kotlety strúhaným syrom a dopečieme. Hotové myslivecké kotlety posypeme posekanou pažítkou a podávame so zemiakovou kašou alebo inak upravenými zemiaky.